Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 12:16 - Приказки от Вълшебната Гора
Автор: karambol5 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19012 Коментари: 37 Гласове:
43

Последна промяна: 18.07.2013 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Здравейте малки , големи и още по-големи момичета и момчета ;)
Днес  е Архангел Михаил и аз ,като един Горски Герой имам празник.  Благодаря , благодаря , поздравителните писма и пакети-после ;)
Знам ,че изгряте от нетърпение да ме нацелувте и да ми начеститите пък аз да почерпя както е писано по книгите ,но преди това искам да си подаря една малко по-различна приказка .
 Преди да ви поведа към Весел Горски Ресторант ще ви сипя по едно малко / кой каквото иска / и ще ви разкажа за роднините на Госпожа Праска , които са част от голямата и и шумна италианска , циганска , българска или каквато и да я наречете фамилия.
Става дума за Огън , Вода , Въздух и Земя .
Тези четиримата хубавци Праска много си ги обичаше ,въпреки че на моменти и идеше да хване точилката и  да ги попита от позиция на здравата праскина ръка, какви точно ги вършат .
Огън и Вода бяха братя близнаци , в чиято компания никой не скучаеше . Те не спираха да бърборят и да прескачат от тема на тема , като отвързани кученца в голям парк , пълен с тайнствени миризми.
Да си в компанията им беше като да преживееш цунами и вулканично изригване едновременно.  Не ,че бяха лоши деца - напротив бяха страхотни  ! Страхотно свиреха на пиано , пишеха стихове и страхотно правеха  каквото си наумят ,което довеждаше Праска до състояние на сключени вежди. Тя се гневеше , сърдеше и заплашваше с нашамарвене на вратовете двете диванета ,но в крайна сметка винаги омекваше когато те поукротени започнеха да и се умилкват и да и казват колко я обичат,защото е единстветната им и много любима леля . Както навярно се досещате проблемите в Горската Топлофикация бяха породени от Огън. Унесен в гонитби с братчето си  него ту го имаше , ту го нямаше :)
 На всичкото отгоре много му   харесваше да гони малките циганета в парковете , защото твърдеше ,че така те сами се топлели . Е , те се опитваха да му рецитират " Аз съм българче " , но на него тези не му минаваха . Поради тази простичка причина Праска реши на него да му повери отговорността за посещението на катунските циганета в Горското Училище. Тъкмо щеше да има възможност освен гореспоменатото стихче да изслушва и всички класици ,които Мартито набиваше в главите на малчуганите ;)
Братчето му - Вода беше още по-голям омайник. Откъдето минеше двойката близнаци тя събираше  пърхащи пеперудени погледи и нежни въздишки ,но Вода създаваеше на Праска доста по-големи грижи. Решението да му намери работа ,за да не пречи на брат си в Топлофикацията беше най-доброто решение на проблема. Горската Водопровод и Канализация се наложи от самосебе си . Там нещата също не бяха цъфнали и вързли и енергията на Вода щеше да задвижи колелото на  Мелницата / образно казано /.  Вода , защото беше много хубав получи опеката над женското население в катуна. Нямаше същество от женски пол ,което да може да устои на чаровната му усмивка и циганкие гарантирано щяха да го слушат ,когато ги помолеше да бъдат така добри и да работят съвестно.
След братчетата идва ред и на Въздух .
Въздух си е особняк с характер . Рее се в небето като сокол и отвисоко следи какво става в Гората. Негова отговорност са въздушните течения и въздухоплаването . Слуша само Госпожа Праска ,но тя си знае ,че ако го накара да се занимава с циганите ще му настръхнат перата . Нему е отредена важната отговорност да не допуска самолетни пътни катастрофи . И освен въздушния ще следи и пътния трафик в Гората . Така ще има удоволствието да санкционира де що види циганин без каруца и без шофьорска книжка / или с купена таква / ,но  управляващ автомобил. Въздух обичаше да контролира нещата и тази задача особено му се хареса. Макар и леко надменен ,той беше строг и справедлив. Праска го беше натоварила и с дуги дейности , за които ще говоря друг път.
Най-интересен от тази четворка беше Земя . Земя беше огромно дърво - стара Секвоя ,която беше здраво вкоренена в земята. В основата на огромния и дънер беше издълбана просторна хралупа , в която живееше Професор Чу .  Чу или Чудовището беше преподавател в Горския Университет и както вече съм разказвал съветваше Госпожа Праска по много въпроси .
С годините мъдростта на Секвоята беше попила в професорската глава и можеше да се каже ,че Земя беше всъщност самият Чу. За онези ,които не знаят - Чу беше стара мъдра костенурка ,която съхраняваше книгите си във вълшебен хладилник с характер. Особеното на този хладилник беше ,че изпълняваше гласови команди ,но не винаги подаваше исканата книга.
На моменти се инатеше и подаваше онова ,което той преценеше ,че е по-удачно. Споровете между него и професора бяха шедьоври , достойни за описание .
Заради колоритната професорска личност и умението му все пак да излиза на глава с хладилника , Праска му повери грижата за мъжката част на катуна .
Така ,скъпи приятели , както виждате роднините Праскини един по един бяха впрегнати в общото дело .
За останалата част от родата - друг път .
Сега каня всички във Весел Горски Ресторант да почерпя за слава на името си в чест на Архангел Михаил  !




Тагове:   гора,   Омагьосаната,


Гласувай:
43



1. martito - Хубав пост, и успокоителен за вс...
08.11.2010 12:28
Хубав пост, и успокоителен за всички горски обитатели:)))
Но да минем сега на по-важното:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, АНГЕЛЕ!
Жив и здрав да си, омайни приказки да пишеш, да слушаш Дяволийка и леко и блажено да ти е на душата:))
цитирай
2. benra - Честит имен ден
08.11.2010 12:31
и наздраве!
Както омайно пишеш така омайно да живееш!
:-))
цитирай
3. karambol5 - Хубав пост, и успокоителен за вс...
08.11.2010 12:35
martito написа:
Хубав пост, и успокоителен за всички горски обитатели:)))
Но да минем сега на по-важното:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, АНГЕЛЕ!
Жив и здрав да си, омайни приказки да пишеш, да слушаш Дяволийка и леко и блажено да ти е на душата:))

Много ти благодя , Марти :)))))))))))))
Правя каквото мога ,за да слушам Дяволийка ;)))))
За онайните приказки .....все някога ще станат истински омайни ;)))))) Такива, каквито звучат в главата ми :)))))))
цитирай
4. karambol5 - и наздраве! Както омайно пишеш ...
08.11.2010 12:36
benra написа:
и наздраве!
Както омайно пишеш така омайно да живееш!
:-))

Наздраве и на теб :)
Омайничета и при теб ;)))))))))))
Благодаря ,че намина :))))
цитирай
5. stela50 - Честит празник ,karambol5 ...
08.11.2010 12:45
Непременно ще намина до Веселия Горски Ресторант .Хубаво ще е там .
Сърдечни пожелания за именния ден ... и още истории от Омагьосаната гора да ни напишеш. Специални поздрави на любимката ми Дяволийка и на всички горски обитатели .
Наздраве !
цитирай
6. karambol5 - Благодаря ти, Стела :)))))))))...
08.11.2010 12:57
Благодаря ти , Стела :)))))))))))
Намини в ресторанта - ще има и танци и песни и много приятни хора ;))))))
Дяволийка вече се е изчервила от толкова много поздрави и горещо благодари :)
Ще има още приказки ,защото приказната история едва сега започва да се пише :))
цитирай
7. martito - Хмммм. . . знаеш ли, сега разбирам ...
08.11.2010 13:23
Хмммм... знаеш ли, сега разбирам защо е толкова... как да кажа... силна г-жа Праска:))) С тия четирима племенника... няма начин всичко да не си е на мястото:)))
цитирай
8. karambol5 - :))))))))))))))))))))
08.11.2010 13:32
Виждаш ли Мартичко :)))))) Типичен пример ,че Съединението прави силата :)))))
цитирай
9. zdravezateb - Честит празник,Ангел
08.11.2010 13:39
Ангел...хубаво име!
казват, че името определя голяма част от кармата на човека.
да ти е честити името и много късмет!
цитирай
10. paintedveil - Честит Имен Ден!
08.11.2010 13:47
Да ти е живо и здраво името и да си го носиш дълги дълги години!!!
цитирай
11. makont - Видя ли, че е рентабилно
08.11.2010 14:49
да има горска топлофикация. И ВИК-то вече работи на пълни обороти. Циганетата са чистички. Така Мартито ще може да диша спокойно в час. Професор Чу с този Вълшебен Хладилник с Характер няма ли да си простуди книгите. А храната сигурно си я дърши в Малка Безхарактерна и Нетопла Печка ( за да не се развали разбира се).
Да си изкарате чудесно във Весел Горски Ресторант. Ние с мопсчетата ще пийнем едно за твое здраве от вкъщи, че нали сега сме много секси. Да си жив и здрав и Дяволийка много да те обича. Да те нагушка и нацелува и ти нея, обаче Празнично. Хубава и усмихната седмица.
цитирай
12. author4fun - Честит Имен Ден и от мен! Много ин...
08.11.2010 15:02
Честит Имен Ден и от мен! Много интересна роднинска връзка има г-жа Праска ;))) Направо да й завиди човек! И да се веселите много днес, че хубав празник! Усмихната седмица пожелавам и аз, и весело изкарване! :))))))
цитирай
13. karambol5 - Да ти е живо и здраво името и да си го ...
08.11.2010 17:13
paintedveil написа:
Да ти е живо и здраво името и да си го носиш дълги дълги години!!!

Мноооооооооооооооого ти благодаря з апожеланията и те чакам на празненството :))
цитирай
14. karambol5 - Ангел. . . хубаво име! казват, че ...
08.11.2010 17:13
zdravezateb написа:
Ангел...хубаво име!
казват, че името определя голяма част от кармата на човека.
да ти е честити името и много късмет!

Така си е - то определя част от кармата :)
Надявам се моята да е добра ;)))))
цитирай
15. karambol5 - да има горска топлофикация. И ВИ...
08.11.2010 17:17
makont написа:
да има горска топлофикация. И ВИК-то вече работи на пълни обороти. Циганетата са чистички. Така Мартито ще може да диша спокойно в час. Професор Чу с този Вълшебен Хладилник с Характер няма ли да си простуди книгите. А храната сигурно си я дърши в Малка Безхарактерна и Нетопла Печка ( за да не се развали разбира се).
Да си изкарате чудесно във Весел Горски Ресторант. Ние с мопсчетата ще пийнем едно за твое здраве от вкъщи, че нали сега сме много секси. Да си жив и здрав и Дяволийка много да те обича. Да те нагушка и нацелува и ти нея, обаче Празнично. Хубава и усмихната седмица.

:))))))))))))))))))))))))))))))) Има полза от топлофикацията и ВиК - то :))))))))))
Чистички и измитички циганетата :))))))
Да ти кажа - не се тревожи за книгите това е Хладилник с Характер ,,който не охлажда / с Характер е :) /
За печка не съм чувал.......трябва д апопитам Чу дали има подобна ;))))))))))
Нацелувкам празнично Дяволийка и съжалявам ,че сте секси и не можете да ни посетите :))
Благодаря за посещението :)
цитирай
16. karambol5 - Честит Имен Ден и от мен! Много ин...
08.11.2010 17:17
author4fun написа:
Честит Имен Ден и от мен! Много интересна роднинска връзка има г-жа Праска ;))) Направо да й завиди човек! И да се веселите много днес, че хубав празник! Усмихната седмица пожелавам и аз, и весело изкарване! :))))))

Благдаря ти и те чакаме на веселбата ;))))))))))))
цитирай
17. mileidi46 - http://tzvetya.com/popup_image.php?pID=62&osCsid=fudvchgcce2f1n170q2p2ot7p4
08.11.2010 18:37
:))))
4estit praznik!!!
vsi4ko,koeto pojelae6-tvoe da e!!
Nazdrave!I mnogo kusmet! I mnogo ,ot vsi4ko po mnogo..:)))
цитирай
18. анонимен - :))
08.11.2010 21:08
Хм, хм, интересно...Професор Чу - роднина на г-жа Праска?Сигурен ли си?Но все пак ако е така, то тя със сигурност е поласкана от това роднинство:), защото той е невероятен професор:).Еееееее, но не затова влязох - исках да ти кажа Честит Имен Ден!Да си жив и здрав, и леко перо:)))
Г-жа Праска:))
цитирай
19. osi4kata - Честит Имен Ден,
08.11.2010 22:01
добро момче!

Хубаво име имаш :)))
цитирай
20. paintedveil - :)
08.11.2010 23:01
karambol5 написа:
paintedveil написа:
Да ти е живо и здраво името и да си го носиш дълги дълги години!!!

Мноооооооооооооооого ти благодаря з апожеланията и те чакам на празненството :))

Вече пих едно ...малко и за твое здраве.На paintedveil дятиту (малкото горско духче цъфтун) днес също има празник заедно с теб! хайде на веселбата народеееееееееееееееееееееее
цитирай
21. karambol5 - :)))) 4estit praznik!!! vs...
09.11.2010 09:21
mileidi46 написа:
:))))
4estit praznik!!!
vsi4ko,koeto pojelae6-tvoe da e!!
Nazdrave!I mnogo kusmet! I mnogo ,ot vsi4ko po mnogo..:)))

Благодаря ти много :))
Както е казал Мечо Пух- колкото овече , толкова повече ;))))))))))))
Наздраве ;)
цитирай
22. karambol5 - добро момче! Хубаво име имаш ...
09.11.2010 09:22
osi4kata написа:
добро момче!

Хубаво име имаш :)))

Благодаря ти , жива и здрава ,че намина ,за да се почерпиш ;))
цитирай
23. karambol5 - Хм, хм, интересно. . . Професор Чу - ...
09.11.2010 09:23
анонимен написа:
Хм, хм, интересно...Професор Чу - роднина на г-жа Праска?Сигурен ли си?Но все пак ако е така, то тя със сигурност е поласкана от това роднинство:), защото той е невероятен професор:).Еееееее, но не затова влязох - исках да ти кажа Честит Имен Ден!Да си жив и здрав, и леко перо:)))
Г-жа Праска:))

Госпожо Праска , Благодаря Ви за вниманието и пожеланията ;))))
Що се отнася до роднинството - убеден съм ,че и двете страни са поласкани :)))
Дано да е леко перото :)
цитирай
24. karambol5 - Щракалакче ,
09.11.2010 09:24
И на теб ! И на теб ! Благодаря ,де ;)
цитирай
25. karambol5 - Да ти е живо и здраво името и да си го ...
09.11.2010 09:42
paintedveil написа:
karambol5 написа:
paintedveil написа:
Да ти е живо и здраво името и да си го носиш дълги дълги години!!!

Мноооооооооооооооого ти благодаря з апожеланията и те чакам на празненството :))

Вече пих едно ...малко и за твое здраве.На paintedveil дятиту (малкото горско духче цъфтун) днес също има празник заедно с теб! хайде на веселбата народеееееееееееееееееееееее

Значи и малкото горско духче цъфтун имало празник ;))))))))))))))))))))
Да е живо и здраво дятиту :))))))))))))))))
Да стане Голямо Горско Духче :))
цитирай
26. paintedveil - :)
09.11.2010 16:13
karambol5 написа:
paintedveil написа:
karambol5 написа:
paintedveil написа:
Да ти е живо и здраво името и да си го носиш дълги дълги години!!!

Мноооооооооооооооого ти благодаря з апожеланията и те чакам на празненството :))

Вече пих едно ...малко и за твое здраве.На paintedveil дятиту (малкото горско духче цъфтун) днес също има празник заедно с теб! хайде на веселбата народеееееееееееееееееееееее

Значи и малкото горско духче цъфтун имало празник ;))))))))))))))))))))
Да е живо и здраво дятиту :))))))))))))))))
Да стане Голямо Горско Духче :))


Мерси!!!!!!!!!Той си е почти голям горски маймун:)))))))))))))))))))))))))(мамин маймун)
цитирай
27. iliada - Е вече ми е традиция, да минавам след празник тук и там
09.11.2010 17:06
та дори и в гората ,приятелю Карамбол!:)
Да си жив и здрав и да посрещаш още 100 години приятели добри ,весели щастриви и така да ти върви ,че да опознаеш радостта на живота от всичките и страни !:)
цитирай
28. karambol5 - Духче цъфтун - мамин маймун и него ще ...
09.11.2010 20:11
Духче цъфтун - мамин маймун и него ще включим в горската епопея :))))))))))))
цитирай
29. karambol5 - та дори и в гората, приятелю Кара...
09.11.2010 20:12
iliada написа:
та дори и в гората ,приятелю Карамбол!:)
Да си жив и здрав и да посрещаш още 100 години приятели добри ,весели щастриви и така да ти върви ,че да опознаеш радостта на живота от всичките и страни !:)

Благодаря ,Иля ;))))))))
И ти добре дошла при нас всеки път ,когато решиш ;)
цитирай
30. inalii - Аз закъснях...
10.11.2010 21:26
Аз закъснях за поздравленията...Бъди здрав! Ако не е останало нищо от *почерпушката* - нищо!
Желая ти здраве и красиви нощи!
цитирай
31. savremennik - :);) В очакване сме на следващата ...
14.11.2010 09:48
:);) В очакване сме на следващата част от приказката .
цитирай
32. karambol5 - Аз закъснях за поздравленията. . . ...
14.11.2010 17:01
inalii написа:
Аз закъснях за поздравленията...Бъди здрав! Ако не е останало нищо от *почерпушката* - нищо!
Желая ти здраве и красиви нощи!

ПОчерпушка винаги има ;)))))))))))))))))
Жива и здрава ,за да ми честитиш дълги години ;)
цитирай
33. karambol5 - :);) В очакване сме на следващата ...
14.11.2010 17:05
savremennik написа:
:);) В очакване сме на следващата част от приказката .

Ами скоро ще е :)))
Лек ден :)
цитирай
34. inakrein - Замисли ме. Горчивото и светлото са ...
14.11.2010 18:28
Замисли ме. Горчивото и светлото са братя близнаци в живота ни.
Поздрав!
цитирай
35. karambol5 - Замисли ме. Горчивото и светлото са ...
15.11.2010 14:02
inakrein написа:
Замисли ме. Горчивото и светлото са братя близнаци в живота ни.
Поздрав!

Много се радвам ,че не каза тмното и светлото :)))
Тъмнината всъщност е отсъствие на светлина :) И да - близнаци са и не могат един без друг.. И да се карат и да се бият докато са по-малки ....пак са здружни и заедно .
Зашото без единя няма да можем да оценим другия .
Лек ден !
цитирай
36. cvetnica - Ха, с малко закъснение, но пък от сърце!
18.11.2010 13:55
Невероятен успех в делата ти, karambol5! Просто бъдете щастливи с Дяволийката!

И сладкодумен разказвач си! Достави ми истинско удоволствие. Ще се върна отново, за да прочета пропуснатото...
Да знаеш вече съм фен на леля Праска!
цитирай
37. анонимен - WybnRnpjFsRD
28.10.2012 04:31
aFx9Er <a href="http://ndpbbwxterzd.com/">ndpbbwxterzd</a>, [url=http://lnmnafywgphx.com/]lnmnafywgphx[/url], [link=http://fvoweqfvtxyk.com/]fvoweqfvtxyk[/link], http://idaoqclzxdec.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karambol5
Категория: Лични дневници
Прочетен: 307678
Постинги: 195
Коментари: 2570
Гласове: 10087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031