Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 12:24 - Приказки от Вълшебната Гора
Автор: karambol5 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16799 Коментари: 28 Гласове:
47

Последна промяна: 18.07.2013 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 Здарвейте малки ,големи и още по-големи момичета и момчета !
Седя си рано сутринта в Пещерата ,облечен в любимата си пижама на мечки и кучетата-пантофи на краката, и бавно отпивам от живителното си кафе .
През изминалите дни се случиха доста нещица ,за които блогообщността  не беше своевременно информирана . Като за начало дяволето ми каза ,че пиша в стил рустикален наивизъм .......Почесвам се по главата и питам по-умните ще ми преведат ли какво означава това ? Все пак не искам да се показвам като абсолютен невежа пред милото и да моля за пояснения .  Нямаше да се стигне до тук ако не бях снабдил надлежно Пещерата с интернет и лаптоп.Сега Дяволето хвърля ежедневен поглед в  домашните ми работи и трябва да се стягам :)
Вчера се навърши една година от запознанството ни . Все едно ,че беше вчера...буквално .... ,не една година, а аз се влюбвам все повече и повече в нея .
Бях тръгнал да потърся себе си ,а открих Нея и една безкрайна Вселена от чудеса ,които ми се случват всекидневно .
Подарих и розичка .....сърцето ми винаги и е принадлежало , а нямам нищо по-ценно , с което да и кажа колко я обичам. Просто една розичка с цялата любов ,на която съм способен.
В такива моменти съжалявам ,че не мога да пиша стихове ,за да напиша нещо много ,много красиво и да и го подаря .
Но Шишко може да пише . Откри тази си дарба след като безпаметно се влюби в циганската принцеса . СЕга по цял ден ходи с отвеян поглед и пише ли пише .. Като гледам скоро стихосбирка ще му издадем . Милият той . Залиня , заслабна,но е щаслив. Бленува си принцесата и и посвещава стихчета . Мисля ,че Алекс и Злати малко му завиждат ....,не ,че и те не са влюбени ,но не казват нищо .Ще разуча аз тази работа . И двамата са много потайни  ,но ме слушайте - има замесени  тука някакви такива любовни работици  ! Едни мейли се рзменят , едни скйпове ...чудоооо ....
Само Пухарче знае тайните им ,но не казва ! Писука и се смейка, но не казва . Пухето попорасна за почти един месец откакто е при нас .Заприлича на пиле малко повече  ....Е сега....... левитира ,а не лети с размахване на крилца ,но и това все някога ще стане :)))). Лъки  и Теди се грижат добре за него . Винаги има някой ,който да го топли и почиства ,да го приспива и да му прави компания .Животинките усещат ,че То е необикновено . Или То си говори телепатично с тях ? Не знам .....детска им работа , животинчеста .
А аз ли ? Аз се почеесвам по главата и изпращам по нета поредното тестче ,което Мартичко ни беше дала за домашно.Тя е малко по-заета откакто води онзи клас ,в който постъпиха циганчетата . Мисля ,че всъщност ще и е много по-лесно да се справи . Дори няма да има никакъв проблем с обучението им . Тя е толкова добра ...излъчва доброта , на която никой не може да се противопостави. Двете с Дяволийка са целунати от Бога с тази си способност да събуждат доброто у хората . Много съм се чудил каква е магията на Дяволийка та всички толкова да я обичат и да се чудят как по-бързо да изпълнят молбите и . Гледах я - върви сред хора и животинчета и все едно излива от себе си на талази доброта .Всеки попаднал в бизост до нея просто никога повече не може да бъде зъл , дребнав ,алчен .Той не може да бъде престъпник ,защото тя изтрива от мозъците на хората всяка лоша мисъл и я замества с любов . В нейно присъстве не можеш да грешиш, не защото те е страх от наказание , а защото после няма да можеш да оцелееш без нейната любов .
Не знам ...вероятно идва от душата на Слънцето ,......или е в гените и ....като нещо отдавна изгубено и отново намерено ,за да промени Света ?
Не зная ...знам само ,че съм щаслив от това ,че я има и тя е до мен :)
Та така ....пия си кафето облечен в любимата си пижама на мечета ,а на краката ми се мъдрят кучешките ми  пантофи . Щаслив съм ,че всички са добре ,но се чудя какво все пак е рустикален  наивизъм ?


Тагове:   гора,   омагьосана,


Гласувай:
47



1. martito - Кхкхкх. . . леко покашлюване, тип ...
22.11.2010 12:35
Кхкхкх... леко покашлюване, тип позасрамено... толкоз хубави думи казани за мен... Благодаря, карамболче!:)))
Ще взема да си ги препиша, че... току-виж ми потрябват:)))))
цитирай
2. karambol5 - Мартичко, аз съм много искрен :)) ...
22.11.2010 12:37
Мартичко , аз съм много искрен :)) Препиши си ги :)) Няма против ;))))))))))
цитирай
3. martito - И уффф, че съм ама и аз - Честито ви ...
22.11.2010 12:47
И уффф, че съм ама и аз - Честито ви една годинка с Дяволийка:)))
Живи и здрави да сте, и дълго-дълго да живеете в хармония и любов! /позволява се тук-там някое малко мрън за разнообразие/;)))))
цитирай
4. karambol5 - :))))))))))))))))))))) Благодря ...
22.11.2010 12:49
:))))))))))))))))))))) Благодря ти ,Мартичко :))))))))))))))Малкото мрън прави нещата по-интересни ,пък и Дяволето без това няма да е Дяволе ;)))))
И ти жива и здрава :)))
цитирай
5. makont - Хей приятели,
22.11.2010 13:01
какво става. Май и вие сте го ударили на любов. И при нас е така. Всички квартални некастрирани любимци са по петите ни. Такова ухажване, такова нещо. Жизел се пъчи гордо, но не дава никой да я доближи. Покрай нея и Йода намазва някое и друго близване по дупето. В петък един от уличните ни ухажори посдъвка един булончо и един джак ръсел. Ужас, бясна конкуренция. При Вас любовта е къде къде по-романтична, розички, стихове. При нас направо си се стига до бой. Сега не смея да ги извеждам. Затова не Ви идваме на гости, докато ни мине сексито. А при Вас е интересно както винаги.Една година е сериозно нещо. А розичката казва повече от стих. Представям си как милата Дяволийке е припърхала блажено с клепки, когато си и подарил розичката. Още сто години да се обичате. А за Рустикалния наивизъм, интересно понятие. Рустик го свързвам с архитектурата (руст-камък). Нещо дялано (в никакъв случай недодялано), създаващо уют. Наивизъм, не ми се струва употребено в този смисъл, в който се възприема обикновено. Начинът по който пишеш - създава топлинка и спокойствие, достъпен е за всички и ни връща в детството. Нещо глезено и възторжено. Харесвам този стил! Дяволийка да отнесе много целувки за това проницателно определение. Усмивки от нашата група!
цитирай
6. karambol5 - makont
22.11.2010 13:10
Хаххахахахахаххахааххаах При вас винаги е много весело :))))))))))))))))))))))
Да ви имам латино сагата ;))))))))))))))) Занчи уличният клошарчо посдъвко булончото и джак ръсела :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Хохохохохохохохохохоохохохо верно си е конкуренцийка :)) Трябва да я опиша в приказка ...няма начин ;)))))))))))))))))))))))))))))))
при нс любовта си е ...ехе ....Любов ;))) И Дяволето наистин апри мигна на парцалки когато я погъделичках с розичката сутринта ;)))))))))))))))))))))
Инак Шишето пише стихове за всикчи нас :))))))))))))))))))))))))))))
Радвамс е ,че моят стил ти допада ;)))))))) И аз си го харесвам ;)))))
Ще я нацелувкам за определението обезателно , а на вас кога ще ви мине сексито :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
7. makont - О, към края на седмицата сме в играта,
22.11.2010 13:18
karambol5 написа:
Хаххахахахахаххахааххаах При вас винаги е много весело :))))))))))))))))))))))
Да ви имам латино сагата ;))))))))))))))) Занчи уличният клошарчо посдъвко булончото и джак ръсела :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Хохохохохохохохохохоохохохо верно си е конкуренцийка :)) Трябва да я опиша в приказка ...няма начин ;)))))))))))))))))))))))))))))))
при нс любовта си е ...ехе ....Любов ;))) И Дяволето наистин апри мигна на парцалки когато я погъделичках с розичката сутринта ;)))))))))))))))))))))
Инак Шишето пише стихове за всикчи нас :))))))))))))))))))))))))))))
Радвамс е ,че моят стил ти допада ;)))))))) И аз си го харесвам ;)))))
Ще я нацелувкам за определението обезателно , а на вас кога ще ви мине сексито :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

само дано Йода да не стане секси, че ще обърнем парка на главата си. Хубава седмица!
цитирай
8. karambol5 - :))))))))))))))))))))))))))...
22.11.2010 13:21
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
9. inakrein - Умно, интересно, забавно, пров...
22.11.2010 13:31
Умно, интересно, забавно, провокативно. Допадна ми! Поздрав!
цитирай
10. miaa - Успешна седмица, Karambol! Въз...
22.11.2010 13:47
Успешна седмица, Karambol! Въздействащо пишеш и хубаво:)
цитирай
11. karambol5 - Умно, интересно, забавно, пров...
22.11.2010 14:14
inakrein написа:
Умно, интересно, забавно, провокативно. Допадна ми! Поздрав!

:)))))))) Благодаря ти ;) Поласкан съм ;)
цитирай
12. karambol5 - Успешна седмица, Karambol! Въз...
22.11.2010 14:15
miaa написа:
Успешна седмица, Karambol! Въздействащо пишеш и хубаво:)

И за теб успешна и много хубава ;)
цитирай
13. stela50 - Ех ,как си ги чакам приказките от Омагьосаната гора ...прекрасни са .
22.11.2010 14:41
Тази за малко да я изпусна ,но тези дни и в моята къщичка на мечтите си беше като в Дядовата ръкавичка ,та ми е простено .С удоволствие и усмивка и по детски захласнато чета ,karambol5...
А любимката ми получила и розичка - много се радвам .
Честита годишнина и много радости и щастливи дни ви желая .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
14. smile999 - Знаеш ли, не се чуди какво е русти...
22.11.2010 14:57
Знаеш ли, не се чуди какво е рустикален наивизъм!Сигурно е нещо много хубаво, на мен ми харесва, и аз искам такова.А Дяволийка, сякаш съм познавала винаги:-)))
цитирай
15. karambol5 - stela50
22.11.2010 16:05
Радвам се ,че къщичката ти е била пълна и щаслива :))
Любимката ти беше поглезена и дарена с розичка :))) МИлся ,че и хареса ;))))
Благодаря за честитката ;)))))
Хубав ден :0
цитирай
16. karambol5 - Знаеш ли, не се чуди какво е русти...
22.11.2010 16:06
smile999 написа:
Знаеш ли, не се чуди какво е рустикален наивизъм!Сигурно е нещо много хубаво, на мен ми харесва, и аз искам такова.А Дяволийка, сякаш съм познавала винаги:-)))

Рустикалният наивизъм е мещо много хубаво и аз горещо го препоръчвам :))))))))
Това е нещо близко до душата ми :)))))))))
Дяволийка е същество ,което всеки приема и обича ;))))))))
И ...не завиждам и не ревнувам ;) тя си е такова едно , изпълнено с любов ;)
цитирай
17. razkazvachka - ето кой седи по пижама и пие кафе, докато пише приказки
22.11.2010 16:27
рустикален наивизъм е маскираното страшно име на идилия насред глобалното село под виртуалната асма:))))

зимата още се навърта, но не влиза да се заседи - весела седмица!
цитирай
18. karambol5 - рустикален наивизъм е маскираното ...
22.11.2010 16:35
razkazvachka написа:
рустикален наивизъм е маскираното страшно име на идилия насред глобалното село под виртуалната асма:))))

зимата още се навърта, но не влиза да се заседи - весела седмица!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Иииииииииииииии , излови ме значи :)))))))))))) Успя да познаеш :)))))))))))))
Не е лошо да ти кажа под виртуалната асма ;))))) Е , ние си имаме Голяма Гъба на полянката ,но и асма ще посадя :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
И е страхотно да пишеш приказки по пижама , а до теб да мърка кротко Дяволийка ;)))))))))))))))))))))))))
Всесела седмица и ще чакаме зимата :)
цитирай
19. anian - рустикален наивизъм
22.11.2010 19:32
звучи ми , като наивно-лудничаво-сърдечнодетинско:)))от километри и леко делнишко:))))
цитирай
20. iliada - Сладурско тексте написано
23.11.2010 09:23
с пижамка на мечета -дали ако си купя и аз таква пижамка ще мога така добре да ги редя тези нещица!:))))
Усмихнато утро ти желая ,karambol5 !:)))
цитирай
21. karambol5 - звучи ми, като наивно-лудничав...
23.11.2010 09:38
anian написа:
звучи ми , като наивно-лудничаво-сърдечнодетинско:)))от километри и леко делнишко:))))

Абсолютно правилно ;))))))
цитирай
22. karambol5 - с пижамка на мечета -дали ако си купя ...
23.11.2010 09:39
iliada написа:
с пижамка на мечета -дали ако си купя и аз таква пижамка ще мога така добре да ги редя тези нещица!:))))
Усмихнато утро ти желая ,karambol5 !:)))

Добави и голям шоколад или близалка :)))))))))))))))))))))))))))0
Уснихнато и теб ,Иле ;))))))))))
цитирай
23. paintedveil - Поздрави!
23.11.2010 12:24
Нека това бъде първата от многото години, които предстои да изживеете с Дяволийка.Бъдете много много щастливи,влюбени,усмихнати!Нека приказката не свършва...никога!
цитирай
24. kass - karambol5
24.11.2010 09:49
Представа си нямам какво значи "рустикален наивизъм", но наминавам да ти кажа, че в една розичка има много поезия, тъй че не се тревожи за писането на стихове... Хм, и между другото изглежда периода е много любовен напоследък... пък може и да е от кризата, знам ли, ама като гледам май всички и е налегнала една такава любовна треска ...
Поздрави!
цитирай
25. karambol5 - Нека това бъде първата от многото ...
24.11.2010 11:36
paintedveil написа:
Нека това бъде първата от многото години, които предстои да изживеете с Дяволийка.Бъдете много много щастливи,влюбени,усмихнати!Нека приказката не свършва...никога!

Дано :)
Нищо няма да ме направи по-щаслив от това да остарея до нея :)))))))))))))
Все така влюбен и усмихнат :)
Не споменах ли ,че това е Приказка без край:)
цитирай
26. karambol5 - Здравей Карамбол!Тъй сато си ...
24.11.2010 11:39
marley написа:
Здравей Карамбол!
Тъй сато си пещерно човече, случайно да си забелязъл рисунки по стените на любимата ти пещера, рисунки и на други като теб? Или пък рисунки на любовта?
Жив и здрав бъди! Радвай душите ни със сладки приказчици!

Здравей и на теб :)
По стените на Пещата има само рисунки , нарисувани от мен ...и Дяволето де :))))
Всички сенки изчезнаха ,когато внесохме с нас светлината на Слънцето. Сега рисуваме по стените красота и тя променя действителността към добро ;)
И да, рисуваме карсива приказка :)
цитирай
27. karambol5 - Представа си нямам какво значи &...
24.11.2010 11:43
kass написа:
Представа си нямам какво значи "рустикален наивизъм", но наминавам да ти кажа, че в една розичка има много поезия, тъй че не се тревожи за писането на стихове... Хм, и между другото изглежда периода е много любовен напоследък... пък може и да е от кризата, знам ли, ама като гледам май всички и е налегнала една такава любовна треска ...
Поздрави!

:))))))))))
Добре дошла !
Не страдам за това ,че не мога да пиша стихове :))))))))))))))))))
Радвам се ,че мога да почувствам напианите от друг . :)
И мога да изразя любовта си с роза :)))))))))))))))))))
И какво му е лошото на любовния период ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Страхотно е !:))))))))))))))))))))))
цитирай
28. panazea - Поздравление , Карамболчо!
08.12.2010 11:27
Бъди честит!
Рустико означава селски .
На мен не ми харесват определения и етикети от този вид !
Който има нужда от твоето четиво , ще го прочете ,без да му лепва етикет!
Късметлия си ти с тоето момиче!
Бъдете Благословени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karambol5
Категория: Лични дневници
Прочетен: 307682
Постинги: 195
Коментари: 2570
Гласове: 10087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031